8 maart: lezing over Groninger vrouwen en het vrouwenkiesrecht

Lees ook

Tekst en foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

In het kader van Internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart en de komende gemeenteraadsverkiezingen organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Stad een bijzondere lezing over Groninger vrouwen en hun strijd om het vrouwenkiesrecht. 
Historici Iris van den Brand en Sanne Meijer schrijven een boek over Groninger vrouwen, dat in het najaar van 2022 uitkomt bij Uitgeverij Passage. Er zijn veel Groninger vrouwen die in het verleden bijzondere dingen hebben gepresteerd – bijvoorbeeld op het gebied van wetenschap, muziek, recht en literatuur. Toch zijn hun namen in de vergetelheid geraakt. Van den Brand en Meijer willen deze vrouwen nu in de spotlights zetten. 

Groninger vrouwen hebben ruim een eeuw geleden een grote rol gespeeld in de strijd om het vrouwenkiesrecht. De wet die bepaalde dat vrouwen mochten stemmen, is het resultaat van ruim een halve eeuw actievoeren. Iris van den Brand en Sanne Meijer vertellen tijdens de lezing dit inspirerende verhaal en laten je kennismaken met een aantal strijdbare Groninger vrouwen.

Informatie
De lezing vindt plaats op 8 maart in het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat. De lezing begint om 16.00 uur en duurt ongeveer 50 minuten. Je kunt je vooraf aanmelden via [email protected]; ter plekke aanschuiven kan alleen als er voldoende plek is. Een ticket voor de lezing kost €5 per persoon, museumbezoekers hebben gratis toegang.

Laatste nieuws

Zie ook