Kaartverkoop Oranjewoud Festival nu gestart

Lees ook

Tekst: Oranjewoud Festival | Foto: Lucas Kemper – Oranjewoud Festival 
Van 3 tot en met 6 juni 2022 vindt de tiende editie plaats van Oranjewoud Festival. De natuur van Parklandschap Oranjewoud vormt dan opnieuw het magische decor voor een groot aantal concerten en voorstellingen in verschillende verhaallijnen. Op het programma staan meer dan 200 concerten en familievoorstellingen, uitgevoerd door meer dan 200 musici en kunstenaars.

Het FB Oranjewoud Paviljoen, het hoofdpodium van het festival, is deze jubileumeditie te vinden in de Overtuin tegenover Landgoed Oranjewoud. Daar vinden optredens van onder andere Katia & Marielle Labèque en het Noord Nederlands Orkest plaats. De tuin is het kloppend festivalhart en is dus voor de bezoeker het begin-, middel- en eindpunt van het festival waar je kunt genieten van muziek van verschillende genres, voorproefjes van concerten, een uitgebreid kinderprogramma en uiteraard een gevarieerd aanbod aan hapjes en drankjes.

Verhaallijnen
Verder zijn er op het festival verschillende verhaallijnen en locaties te ontdekken. Zo is de Salon Podium ingericht als een grote knusse overdekte huiskamer met comfortabele banken en fauteuils. Hier vinden de meeste “comfort-concerten” plaats waarbij fijnproevers kunnen genieten van klassieke optredens van internationale kwaliteit. De bossen, tuinen en bijzondere locaties zoals de ondergrondse bunker vormen het decor voor veel concerten in “Expedition”, avontuurlijke concerten waar mens en muziek elkaar treffen op ongebaande paden.

Kinderproeftuin
In de Rabo Kinderproeftuin zijn diverse familievoorstellingen, maken kinderen met elkaar een mini-opera, componeren voor zelfgebouwde instrumenten, leren improviseren op de natuur en vormen samen een Kakofonieorkest. Ook is er een muzikale speurtocht en leren ze het symfonieorkest kennen door middel van virtual reality. Naast diverse proeflessen kunnen de kinderen genieten van korte verhalen in levensgrote tipi’s.

Kaarten voor Oranjewoud Festival zijn vanaf nu te koop op de website. Ticketprijzen verschillen per concert en leeftijdsgroep. Op de website vind je ook een overzicht van het complete programma en alle (praktische) info over het festival.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook