Op ontdekkingsreis langs de Koreaanse cultuur in de voorjaarsvakantie

Tekst en fotografie: Keramiekmuseum Princessehof

Op wereldreis deze voorjaarsvakantie? Het kan gewoon in Leeuwarden, in het Princessehof! Met het hele gezin ontdek je de Koreaanse cultuur, aansluitend zijn er allerlei activiteiten. Nog tot en met vrijdag 25 februari kunnen kinderen meedoen met een workshop Koreaanse verdedigingskunst. Daarnaast viert het Princessehof de hele maand februari nog Lunar New Year.


Een bezoek aan de Koreatentoonstelling is voor families extra leuk met het gratis paspoortje, vol met leuke doe- en denkopdrachten. Speciaal in de voorjaarsvakantie worden er dalgona’s uitgedeeld, een typisch Koreaanse lekkernij. Het suikerkoekje is de laatste tijd vooral bekend geworden door de Netflix serie Squid Game. Voor jongeren t/m 17 jaar is de entree altijd gratis.

VerdedigingskunstOp doordeweekse dagen in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een gratis workshop. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt er in rondes van 45 minuten een workshop gegeven door professionele vechtkunstenaars Maarten en Bob van High Five Tang Soo Do in Leeuwarden.Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan een gratis ticket voor de workshop op www.princessehof.nl/voorjaarsvakantieTang Soo Do (uitspraak: tang soe doo) is een oosterse verdedigingskunst voor iedereen, van oud tot jong. We noemen Tang Soo do bewust  geen ‘vechtsport’ omdat de sfeer en insteek van Tang Soo Do niet agressief is, maar gebaseerd op waarden als respect, discipline en stijl. Tang Soo Do heeft zijn oorsprong in Korea en in stijl zijn er veel overeenkomsten met Karate uit Japan en Kung fu uit China. Tang Soo Do is de meer traditionele Koreaanse verwant van Taekwondo, dat bekender is omdat het een Olympische vechtsport is.

Squid GameFan van Squid Game? In de Koreatentoonstelling maak je kennis met de echte Koreaanse cultuur. Gezinnen ontdekken de expositie met een paspoort vol leuke doe- en denkopdrachten, gratis op te halen bij de balie. Alle stempels in het paspoortje verzameld? Dan krijg je bij de balie een Squid Gamekoekje mee, een typisch Koreaanse lekkernij. Geen zorgen, het familiepaspoort is een stuk veiliger dan de échte Squid Games. Er zijn een beperkt aantal koekjes per dag beschikbaar, dus wees er snel bij. Lunar New YearHet Princessehof viert nog de hele maand februari Seollal (Korean Lunar New Year). In de versierde theesalon staan spelletjes klaar als origami en yunnori, en kun je een Nieuwjaarswens achterlaten voor het jaar van de Tijger.


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.