17 februari: vollemaanwandeling bij het Sleenerzand

Tijdens deze tocht zet je jouw zintuigen op scherp.

Lees ook

Beleef de natuur in de duisternis en daag je zintuigen uit: neem op 17 februari deel aan een bijzondere vollemaanwandeling over het Sleenerzand, een veelzijdig natuurgebied waarin heidevelden worden afgewisseld met bos.
Je gaat samen met een gids van Staatsbosbeheer op pad in het donker en ervaart de kracht van de maan. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur namelijk veel intenser. Bovendien maakt de stilte je alerter op geluiden en staan je zintuigen staan helemaal aan. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil of kruist een ander nachtdier je pad.

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het Drentse natuurgebied, de (nacht)dieren die er leven, de duisternis en de sterrenhemel. Bij helder weer ga je ook samen sterrenbeelden ontdekken.

Informatie
De wandelexcursie vindt plaats op 17 februari. Meld je vooraf aan via de website van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 18.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen €8 voor volwassenen en €4 voor kinderen t/m 12 jaar.

Bron: Staatsbosbeheer | Beeld: kyoshino / iStock

Laatste nieuws

Zie ook