Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Een heerlijk voorgerecht of snack met de feestdagen!

Lees ook

Recept: Hester Oppedijk van Veen / PrinsesHeerlijk Foodstyling | Fotografie: José van Riele

Drentse rolletjes zijn altijd een hit tijdens de feestdagen. Met dit recept wordt ‘ie in een nieuw jasje gestoken. Een heerlijk voorgerecht of snack tijdens de kerst of jaarwisseling!




Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Ingrediënten
Voor de rolletjes:

  • 125 gr roomboter
  • 250 gr (Zeeuwse) patentbloem
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • snuf zoete paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 ei
  • 1 ei

Voor de kaasmousse:

  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 2 tl verse tijm
  • 60 ml witte wijn
  • zwarte peper naar smaak

Voor de paprikajam:





  • 300 gr rode puntpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 2 rijpe tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 100 gr rietsuiker

Benodigdheden

  • kniepertjesijzer of oublie-ijzer
  • mixer
  • spuitzak met spuitmondjes
  • siliconen bakkwastje
  • houten pollepel
  • staafmixer
  • steelpan

Bereidingswijze

  1. Ga eerst met het deeg voor de rolletjes aan de slag: smelt de boter en laat afkoelen. Zeef de bloem en voeg suiker, zout, paprikapoeder, gedroogde tijm toe en meng goed. Klop het ei los. Voeg vervolgens de gesmolten boter en het ei toe en voeg zoveel water toe tot je een vloeibaar en glad beslag hebt. Mix tot er geen klontjes meer inzitten.
  2. Verwarm het kniepertjesijzer. Smeer met een bakkwastje het ijzer in met een beetje boter. Giet een lepel beslag in het midden van het ijzer, sluit het ijzer en bak de wafel totdat-ie lichtbruin is.
  3. Leg een houten pollepel klaar. Haal de wafel met een spatel van het ijzer en leg het rolletje op een plank en rol direct om de steel van de pollepel tot een rolletje. Laat het afkoelen op een rooster.
  4. Maak ondertussen de kaasmousse en de paprikajam: ris de blaadjes van de tijm en meng met de roomkaas en geitenkaas. Voeg de geraspte kaas en witte wijn toe en verwarm op laag vuur tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met een beetje zwarte peper. Laat de kaasmousse afkoelen in de koelkast en schep in een spuitzak.
  5. Was de paprika’s, tomaten en peper en verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Verhit in een steelpan de olie en fruit hierin de paprika, peper en tomaat tot ze gaar en zacht zijn. Voeg de rietsuiker toe en roer goed door en laat nog 3 minuten doorkoken. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde jam. Laat afkoelen.
  6. Vul de rolletjes met de kaasmousse en serveer met de paprikajam.





 

Laatste nieuws

Zie ook