Tot en met 27 februari: China Lights in Emmen

Bezoek in de wintermaanden dit bijzondere lichtjesfestival.

Lees ook

In de wintermaanden verandert de oude dierentuin van Emmen in een magische wonderwereld: tijdens het China Lights Festival bewonder je metershoge objecten die regelrecht uit een sprookje lijken te komen.
Traditiegetrouw worden rond het Chinees Nieuwjaar diverse licht- en lantaarntentoonstellingen in China georganiseerd. Nu strijken de reusachtige lichtkunstwerken neer op Drentse bodem, en wel in Emmen! Tot en met februari 2022 geniet je in de oude dierentuin – het Rensenpark – van metershoge dierfiguren en andere unieke objecten, gemaakt van prachtige materialen en versierd met sprekende kleuren en duizenden lichtjes.

Het Rensenpark is bekend terrein voor het China Light Festival: in 2009 werd dit kleurrijke festijn ook al in de voormalige dierentuin georganiseerd. Nu is het Chinese lichtspektakel terug en het belooft dit jaar nóg groter te worden. Een magisch uitje voor jong en oud!

Ga naar de website van het China Lights Festival voor tickets (€15 voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar €9), verdere informatie en de laatste updates rondom corona. China Lights is op vrijdag t/m zondag van 05.30 tot 08.30 uur en van 14.30 tot 17.00 uur geopend. Van maandag t/m donderdag is het festival alleen in de middag te bezoeken.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook