Nieuw: een internationale wandelroute Hünenweg/Hondsrugpad

De nieuwe route bestaat uit 20 verschillende dagetappes.

Lees ook

Wandelliefhebbers opgelet: vorige week is de uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg/ Hondsrugpad feestelijk in gebruik genomen. Deze nieuwe 325 km lange wandelroute verbindt twee natuurparken in Drenthe en Duitsland met elkaar.
De nieuwe route verbindt twee UNESCO Global Geoparken: de Hondsrug aan Nederlandse zijde en TERRA.vita aan de Duitse kant. Deze route liep voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen. Nu is de route verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen en opgedeeld in 20 dagetappes. Hierdoor is een internationale (bewegwijzerde) lange afstandswandelroute ontstaan.

De route
De Hünenweg biedt wandelaars meer dan 325 kilometer gevarieerde landschappen met bijzondere geologische, archeologische en ecologische elementen. De hele route is bewegwijzerd door middel van gele routebordjes met een blauwe gebogen ’h’. Verder vind je op de route talrijke rustplaatsen met banken en schuilhutten en nieuwe informatieborden met audiobeschrijvingen.

Informatie
Meer informatie over de 20 etappes, met lengtes tussen 10 en 24 kilometer, is beschikbaar op de website. Daarnaast is er ook een bijbehorende app en een gedetailleerde routegids beschikbaar. Vanaf 2022 biedt de Duitse touroperator Hasetal Touristik GmbH ook wandelarrangementen op de Hünenweg aan.

Bron: Recreatieschap Drenthe | Beeld: Gajus / iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.