Zaterdag 18 september: Waddencafé Wij & het WAD

Na het zien van een korte documentaire praat je na over de rol van de mens in het Waddengebied.

Lees ook

Na het succes van de natuurfilm WAD komt Ruben Smit Productions met een korte documentaire Wij & het WAD, die op zaterdag 18 september in première gaat in Forum Groningen. Zoals de titel al doet vermoeden staat de mens deze keer centraal. Wij & het WAD is een bloemlezing van de vele visies waarin de wadvogels centraal staan. Negen visies op hoe de mens en de bewoners van het Wad zich tot elkaar verhouden. Waar het wringt en wat we daaraan kunnen doen.
Negen sprekers nemen de kijker mee in hun beleving van het wad. Ze vertellen over hoe het wad hen raakt. Welke vogels waardevol zijn en hoe het wad hun leven veranderde. Over hoe ze hebben leren kijken met andere ogen. Over de natuurlijke processen op het wad. Over hoe mensen zich op de Wadden bewegen; van festivals tot hardloopwedstrijden. En over hoe dat soms misgaat met loslopende honden of al wadlopend over een hoogwatervluchtplaats. Over de grote ontwikkelingen zoals klimaatverandering, gasboringen, stikstof en zinkende containerschepen vol nutteloze plastic rommel. En vooral: over wat wij zelf kunnen doen voor het wad.

Waddencafé

Wij & het Wad is een documentaire van 20 minuten. Na afloop van de film gaan de toeschouwers in het Waddencafé in gesprek over de film en over wat ze zelf kunnen betekenen voor het wad. Het doel van de Waddencafés is om waddenliefhebbers te inspireren en te laten reflecteren op hun eigen handelen.

Het Waddencafé gaat in première op 18 september in Forum Groningen. Daarna reist het café langs bijzondere plekken zowel op de wadden als aan wal. De locaties worden op WADfilm.nl gepubliceerd.

Bron: Ruben Smit Productions | Beeld: nadia2270

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook