Nieuw: Groningse muisjes

Voor alle pasgeboren jonkjes en wichtjes!

Lees ook

Vanaf nu kan de komst van een klein “Groningertje” in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van de provincie Groningen.
In Nederland vieren we een geboorte met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze. Maar daar komt vanaf nu verandering in: vanaf deze week worden hier Groningse muisjes aan toegevoegd. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de bekende anijssmaak, maar met de kenmerkende kleuren van de provincie Groningen; rood, wit, blauw en groen en draagt de naam Groningse Landgenootjes.

‘In de provincie Groningen verwelkomen we jaarlijks gemiddeld zesduizend nieuwe Groningertjes en vinden het dan ook erg leuk dat we in Groningen nu elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Groningse Landgenootjes. Een leuke lokale twist,’ zegt Musetta Blaauw, initiatiefnemer van de Groningse muisjes en eigenaresse van Musjes Kinderwinkel & Café in Groningen.

De Groningse muisjes zijn vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij Musjes Kinderwinkel & Café aan de Zwanestraat in Groningen voor €4,25 per stuk. Ze zijn ook online te bestellen via www.stadsgenootjes.nl en www.musjes.com.

Bron: Groningse Landgenootjes, Musjes Kinderwinkel & Cafe | Beeld: Groningse Landgenootjes

Laatste nieuws

Zie ook