28 augustus: vleermuizen- en nachtvlindersexcursie bij Park Vijversburg

Leer meer over het nachtelijke leven bij Park Vijversburg in Friesland.

Lees ook

Terwijl wij ’s nachts liggen te slapen, bruist het juist in de natuur. Wil je meer weten over dit nachtleven? Op zaterdagavond 28 augustus organiseert natuur- en cultuurpark De Vijversbrug in Friesland een bijzondere vleermuizen- en nachtvlinderexcursie.
In het Friese park verblijven veel vleermuizen. Als het donker is, kun je ze regelmatig zien vliegen, maar door de hoge tonen kun je ze niet horen. Tijdens de excursie wordt er speciaal apparatuur gebruikt waardoor je hun geluiden wél kunt horen. Zo ontdek je hoe ze met hun stembanden zich oriënteren en hoe ze met elkaar communiceren.

Ook wordt er tijdens de excursie stilgestaan bij de nachtvlinders. Studenten vertellen hoe ze deze insecten aantrekken, bijvoorbeeld met licht of geurende stroopmengsels, en hoe ze ze vangen en vervolgens voor onderzoek markeren.

Informatie
De excursie begint om 20.30 uur op het terras achter Villa Vijversburg en duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur. Deelname is vanaf €2,50. Meld je vooraf aan via [email protected] (vol is vol!). Ga voor meer informatie naar de website.

Bron: Park Vijversburg | Beeld: CreativeNature_nl / iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook