4 september: Nationale Nachtvlindernacht in het Drents-Friese Wold

Tijdens deze excursie neem je een kijkje in het verborgen leven van nachtvlinders.

Lees ook

Vlinders komen in allerlei soorten en maten, maar eens per jaar wordt er speciaal aandacht geschonken aan de nachtvlinder. Op zaterdag 4 september is het weer zover: de Nachtvlindernacht. Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts.
Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. En met appelstroop, daar zijn de nachtvlinders dol op. Op een avond als deze wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden? Doe mee aan de Nationale Nachtvlindernacht!

Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold organiseert in samenwerking met de Vlinderstichting een activiteit tijdens deze Nationale Nachtvlindernacht. Op zaterdag 4 september kun je tussen 20.00 en 1.00 uur bij het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold de nachtvlinders in al hun glorie bekijken. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteit en aanmelden is niet nodig. Bij regen kan er helaas niet met de lampen worden gewerkt en gaat de activiteit niet door.

Voor meer informatie ga je naar www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Bron: Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold | Beeld: efenzi / iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook