Nu te zien: drijvend kunstwerk in Groningen

'Badkat met guppy' is een uniek kunstwerk van de Kinderbiënnale.

Lees ook

Tot en met 22 augustus is Badkat met guppy, een kunstwerk van de Kinderbiënnale, te zien in de Floresvijver in Groningen. Dit kleurrijke kunstwerk is een gezamenlijk project van het Groninger Museum, Mooie Wijken en Studio MAKY uit Rotterdam. Het werk is bedacht, ontworpen en geschilderd door Studio MAKY en kinderen uit de Korrewegwijk en wijk De Hoogte. Na 22 augustus is het kunstwerk te bewonderen in het water van het Verbindingskanaal voor het Groninger Museum.
Over de Kinderbiënnale
Badkat met guppy is een kunstwerk van de Kinderbiënnale: een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en te verwonderen. De Kinderbiënnale is een participatieproject: gedurende een half jaar hebben dertig kinderambassadeurs uit Groningen stad en provincie het Groninger Museum geholpen de tentoonstelling op te zetten. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn elf kunstwerken te zien van internationale en nationale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder.

Samen maken
Studio MAKY staat garant voor kleur, vrolijkheid en humor. Door kinderen bij het proces van ontwerpen, maken en schilderen van het kunstwerk te betrekken laten zij zien hoe toegankelijk en leuk kunst kan zijn. Dit is de gedachte van de Kinderbiënnale: kinderen op spelenderwijs laten participeren en leren over kunst.

Ga voor meer informatie naar de website van het Groninger Museum.

Bron: Groninger Museum | Beeld: Siese Veenstra

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook