31 juli: reeënsafari op de fiets

Tijdens deze fietstocht ga je ’s avonds op pad om reeën te spotten.

Lees ook

Op zaterdagavond 31 juli organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere safaritocht: speur naar reeën terwijl je door de bossen van de Drentse Hondsrug fietst. Tijdens deze fietstocht ontdek je de verborgen schatten van boswachterij Gieten-Borger en probeer je samen met een gids de reeën te spotten.
Het ree is van oorsprong een dagdier, maar door de vele verstoringen door de mens is hij veranderd in een nachtdier. Ze zijn het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer.

Tijdens de fietstocht ga je ’s avonds op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, zoals veeg- en vraatsporen en looproutes. Misschien hoor je ze wel “blaffen”, het bijzondere geluid dat een ree maakt. Wanneer je eenmaal gewezen bent op de sporen kijk je voortaan op een hele andere manier naar de natuur.

Informatie
De safari begint om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De start is bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Volwassenen betalen voor deze activiteit 8 euro en kinderen t/m 12 jaar 5 euro. Meldt je van te voren aan via de website van Staatsbosbeheer.

Bron: Staatsbosbeheer | Beeld: JMrocek / iStock

Laatste nieuws

Zie ook