Seizoenswandelingen door de Emmerdennen

Tijdens deze excursie neemt een gids je mee op ontdekkingstocht.

Lees ook

Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Vanaf 25 juli kun je daarom om de week met een gids van Staatsbosbeheer een wandelexcursie maken. Onderweg vertelt de gids over de natuur, cultuurhistorie en het ontstaan van de Emmerdennen, een bijzonder gebied in Drenthe. Geniet ondertussen van de zon op je gezicht, de wind door je haren of de kou op je wangen!
Vlak naast het centrum van Emmen, achter het ziekenhuis, liggen de Emmerdennen, ook wel ’Klein Zwitserland’ genoemd. Het is een prachtig bos met oude zandduinen. Het Haantjeduin vormt met zijn 27 meter boven NAP een van de hoogste toppen van de Hondsrug.

Tijdens de wandelexcursie neemt een gids van Staatsbosbeheer je mee op pad voor een interessante ontdekkingstocht – geschikt voor jong en oud – in de natuur. Onderweg leer en ontdek je alles over de Emmerdennen en de natuur en dieren in het bos.

Informatie
De wandelexcursies vinden de komende tijd plaats op zondag 25 juli, 8 augustus, 22 augustus en 5 september. De wandeling start om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost €6 p.p. (kinderen t/m 12 jaar €3). Ga voor aanmelding en alle data naar de website van Staatsbosbeheer.

Bron: Staatsbosbeheer | Beeld: Ineke van Os

Laatste nieuws

Zie ook