25 juli: rondleiding door de Tropische Kas in Beetsterzwaag

Een mooie activiteit voor liefhebbers van bijzondere planten en historie!

Op zondagmiddag 25 juli wordt er in de Tropische Kas in Beetsterzwaag een rondleiding georganiseerd voor liefhebbers van bijzondere planten en historie.

Tijdens de rondleiding krijg je toelichting en anekdotes te horen over de tropische en historische bijzonderheden die het kassencomplex rijk is. Inmiddels staan de borders prachtig in bloei. Voor wie van kleur houdt, is dit een streling voor het oog: aan de zuidkant van de groene strook is de border rood/geel en aan de noordkant zie je bloemen met paarse, roze en witte kleuren. Bovendien is de citruscollectie gevuld met appeltjes van oranje en groene sucade.

De Tropische Kas
In de Tropische Kas bloeien het hele jaar door planten en is er een unieke cactusverzameling te bewonderen. Het historische kassencomplex van De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllische plek waar je na afloop van de rondleiding nog iets lekkers kunt drinken en kunt napraten met de gastvrouwen.

Informatie
De rondleiding begint om 13.00 uur en duurt ongeveer 1.5 uur. Je kunt je van te voren aanmelden via [email protected]. Deelname kost €6 per persoon.

Bron: Tropische Kas | Beeld: Martine Mees

Laatste nieuws