Nieuwe Jac. P. Thijsse wandelroute op het Dwingelderveld

Jac. P. Thijsse speelde een belangrijke rol bij het Dwingelderveld.

Lees ook

Op donderdag 15 juli wordt een bestaande wandelroute in Nationaal Park Dwingelderveld door Natuurmonumenten omgedoopt tot ‘Jac. P. Thijsse Wandelroute’. Natuurmonumenten brengt hiermee een ode aan Nederlands schrijver, onderwijzer en natuurbeschermer Jacobus Pieter Thijsse, die een belangrijke rol bij het Drentse natuurgebied speelde.
Een van zijn achterkleinkinderen, Saskia Thijsse, onthult die middag om 14.00 uur samen met Jos Bisschops namens de directie van Natuurmonumenten een wegwijzerbordje van de wandelroute. Vanaf dat moment is ook het routeboekje verkrijgbaar waarin de wandeling uitgebreid beschreven wordt, inclusief het historische belang van Thijsse voor het Dwingelderveld.

Vernoeming
Aanleiding voor de vernoeming van de route naar Thijsse is het feit dat het onlangs 90 jaar geleden was dat het eerste deel van het huidige natte heidegebied in bezit kwam van Natuurmonumenten. Jac. P. Thijsse speelde daar een hoofdrol in. Dit heuglijke feit zou eigenlijk vorig jaar gevierd worden, maar de coronacrisis verhinderde dat.

Informatie
De omgedoopte wandelroute, die begint en eindigt bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse bij Ruinen, is met grijze pijltjes gemarkeerd en is zo’n 13 kilometer lang.

Bron: Natuurmonumenten | Beeld: Natuurmonumenten – Geurt Besselink

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.