17 en 18 juli: de Midzomerplantenmarkt

Tijdens dit weekend is er veel te beleven bij de Groningse kwekerij.

Lees ook

Tuinliefhebbers opgelet! In het weekend van 17 en 18 juli vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden de Midzomerplantenmarkt plaats. Bekijk de diverse planten die nu allemaal in bloei staan en doe mee aan verschillende activiteiten.
Activiteiten
Tijdens dit weekend is er veel te beleven bij de Groningse kwekerij. Zo worden er tuinlezingen georganiseerd, is er een beeldenexpositie, kun je genieten van homemade gebak en komen er diverse bijzondere gasten langs. Echinacea-veredelaar Marco van Noort houdt zaterdagmiddag een lezing in de prairietuin. Kweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Groen- en culinairschrijver Ria Loohuizen presenteert haar nieuwe boek De Wandelende Fijnproever. Daarnaast zijn er diverse standhouders aanwezig die onder andere sieraden, schilderijen en kruiden verkopen. In en rond de boerderij wordt er ook een fraaie collectie brocante gepresenteerd.

Bijzondere collectie
Als houder van de Nederlandse plantencollecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), zet Foltz deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd. Tuingoed Foltz heeft in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Bovendien hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Ook de collectie zonnehoeden (Echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Daarnaast telt de collectie van Foltz zo’n 2500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn.

Informatie
De Midzomerplantenmarkt vindt op zaterdag 17 en zondag 18 juli om 10.00 uur tot 17.00 uur plaats. Toegang tot deze markt is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van Tuingoed Foltz.

Bron: Tuingoed Foltz | Beeld: Tuingoed Foltz

Laatste nieuws

Zie ook