2 juli: lezing over Cornelia van Lynden in Beetsterzwaag

Wie was Cornelia en waarom werd – en wordt – ze zo hoog geacht?

Lees ook

Vrijdag 2 juli wordt in Beetsterzwaag een historische lezing over de Friese weldoenster Cornelia van Lynden gehouden. De spreker is Anton van Renssen, historicus en auteur van de biografie In naam van Cornelia over Cornelia van Lynden (1860-1880).
Cornelia van Lynden
De lezing gaat over Cornelia van Lynden, die enig kind was van de baron en barones Boelens van Lynden. Ze overleed in 1880 toen ze nog maar twintig jaar oud was. Met haar stierf het geslacht Boelens van Lynden uit. In haar korte leven maakte ze bij veel mensen een onuitwisbare indruk. Ook in het geheugen van Beetsterzwaag is ze blijven voortleven als een weldoenster. Is dat terecht? Wie was Cornelia en waarom werd – en wordt – ze zo hoog geacht?

Lezingenserie
Dit is de eerste lezing van de lezingenserie door prominente sprekers bij de Van Lynden Buiten-tentoonstelling Van Lyndens Erfenis, die tot eind september nog in Beetsterzwaag te zien is. In de tuinen van Huize Lyndenstein wordt het bijzondere verhaal verteld van de adellijke familie Van Lynden. Al wandelend door het mooie park loop je langs tien speciaal gebouwde prieeltjes die samen de tentoonstelling vormen.

Informatie
De lezing begint op vrijdagavond 2 juli om 20.00 uur (ontvangst 19.30 uur) in Zalencentrum De Buorskip te Beetsterzwaag. Je kunt voor €10 p.p. een kaartje kopen via de website. Daar vind je ook meer informatie en het complete programma van de lezingen.

Bron: Historisch Beetsterzwaag | Beeld: Historisch Beetsterzwaag

Laatste nieuws

Zie ook