12 en 13 juni: Groninger Molenweekend

Bezoek al fietsend of wandelend een Groninger molen!

Lees ook

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni vindt het Groninger Molenweekend plaats. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het moeilijk om activiteiten in de molen te organiseren. Toch valt er – zowel online als in het echt – nog genoeg te doen tijdens dit bijzondere weekend.
Routes langs de molens
Een van de activiteiten die men tijdens het Groninger Molenweekend 2021 kan ondernemen, is wandelend of op de fiets de molens bezoeken. De organisatie heeft molenaars gevraagd om gedurende het weekend zoveel mogelijk te draaien. Een draaiende molen is immers een lust voor het oog.

Ook is er een speciale molenfietsroute van zo’n 52 kolometer samengesteld. De fietsroute loopt langs zeven verschillende molens in Noord-Groningen. Naast deze zeven molens is er in de route ook aandacht voor de Menkemaborg in Uithuizen, de Pancratiuskerk in Godlinze en Plaats Melkema in Huizinge. De route is ook te vinden op de website van Routebureau Groningen. Daar kun je de route ook opslaan en/of printen en de coördinaten downloaden.

Andere molenwandelingen zijn te vinden op molenwandelingen.nl en groningermolens.nl. Hier vind je bijvoorbeeld een mooie wandeling bij Middelstum-Kantens en een bij Slochteren. Bovendien heeft Molenstichting Midden- en Oost-Groningen twee “molenommetjes” uitgezet rond de Westerse molen in Nieuw-Scheemda en rond de Windlust in Overschild.

Online informatie
Ook online is er ook genoeg te vinden over Groninger molens. Op de website vind je informatie over bestaande en verdwenen molens, Groningse molentermen en museale molenvondsten, maar ook bijzondere interviews met molenaars en lekkere molenrecepten.

Bron: Erfgoedpartners, Centrum Groninger Taal & Cultuur | Beeld: catolla / iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook