12 juni: reeënsafari op de fiets

Tijdens de fietstocht ga je ’s avonds op pad om reeën te spotten.

Lees ook

Maak op zaterdag 12 juni samen met een gids van Staatsbosbeheer een bijzondere tocht op de fiets. Tijdens deze fietstocht ontdek je de verborgen schatten van boswachterij Gieten-Borger en ga je samen met de gids reeën spotten.
De ree is van oorsprong een dagdier. Maar door de vele verstoringen door de mens is hij veranderd in een nachtdier. Ze zijn dan ook het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven zijn ze ook overdag goed te zien.

Tijdens de fietstocht ga je ’s avonds op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, zoals veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Informatie
De fietstocht begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De start is bij Buitencentrum Boomkroonpad. Deelname aan deze activiteit kost €8 p.p. (kinderen t/m 12 jaar betalen €5). Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website. Tip: trek vooral donkere kleding aan en neem een verrekijker mee.

Bron: Staatsbosbeheer | Beeld: Staatsbosbeheer

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook