29 mei: historische wandeling door Coevorden

Maak een historische wandeling door Coevorden en steun de horeca.

Lees ook

Op zaterdag 29 mei wordt in de historische stad Coevorden een Vestewandeling georganiseerd. Onderweg maak je kennis met het verleden van Coevorden en geniet je van lekkere hapjes en drankjes, aangeboden door de plaatselijke horeca.
Vestewandeling
Bij deze Vestewandeling ontvang je een route met een prachtige historische wandeling door de vestestad Coevorden. Onderweg maak je stops bij de deelnemende horeca om een hapje of een drankje te nuttigen.

De wandeling leid je door en om het centrum van Coevorden met een bijzonder historisch verleden. De middeleeuwse stad was door zijn strategische ligging een toegangspoort naar het noorden van Nederland. Vijandige overheersers lagen daardoor op de loer. Daarom moest Coevorden maatregelen treffen: het kasteel en restanten van de vestingwerken getuigen hier nog van.

Informatie
De wandeling vindt plaats op zaterdag 29 mei en start bij de Ganzenhoedster in Coevorden. Deelnemers kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur aan de route beginnen. Kosten zijn €12,50 p.p., inclusief de hapjes en drankjes. Je krijgt een startbewijs mee om af te stempelen bij deelnemende horeca. De wandeling is zo’n 3 kilometer.

Bron: CM en Activiteitengroep Coevorden | Beeld: venemama / iStock

Laatste nieuws

Zie ook