19 mei en 9 juni: lezingen over Friese kunstenaar Klaas Koopmans

Leer meer over het bijzondere werk van Klaas Koopmans.

Lees ook

Op woensdag 19 mei en 9 juni houdt theoloog en kunstkenner Jan Henk Hamoen namens Museum Dr8888 twee avondlezingen over het leven en het werk van de Friese kunstschilder Klaas Koopmans. De lezingen sluiten aan op Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans, de nieuwe tentoonstelling waarin de hoogtepunten uit het werk van Koopmans worden getoond.
De lezingen
De eerste lezing, op 19 mei, vindt online plaats en kun je gratis bijwonen. Deze lezing zal voor een groot deel in het teken staan van de gestichtstekeningen en de brieven die Klaas Koopmans zelf schreef of ontving in de periodes dat hij was opgenomen in psychiatrische instellingen. In de tweede lezing op 9 juni, die onder voorbehoud van de coronamaatregelen in het museum wordt gehouden, vertelt Hamoen in hoeverre de kunst van Klaas Koopmans onder Outsider Art geschaard kan worden. Het wordt deels een rondgang door de geschiedenis: van de “gekkenkunst” uit de 19e eeuw tot de ontdekking van kunst en creativiteit als weg naar heling, ontspanning en therapie.

Theoloog en kunstkenner Jan Henk Hamoen

Informatie
Beide lezingen beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. De gratis lezing op 19 mei loopt via het platform Zoom. Enkele dagen voor de lezing krijgen deelnemers een zoomlink via de mail toegestuurd. De lezing op 9 juni wordt (onder voorbehoud) gehouden in het museum. Hierbij kunnen maximaal 16 personen aanwezig zijn. Kaartjes voor deze (fysieke) lezing zijn vanaf €5 te koop. Ga voor meer informatie naar de website van Museum Dr8888.

Bron: Museum Dr8888 | Beeld: Museum Dr8888

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook