Wandelroute ‘1940-1945’ in Feanwâlden

Stichting De Schierstins heeft een nieuwe historische wandelroute uitgezet.

Cultuur historisch centrum De Schierstins heeft een nieuwe wandel-fietsroute uitgezet over de periode van de Duitse Bezetting. Dit interessante traject biedt indrukwekkende informatie over oorlogsslachtoffers, onderduikers, het verzet, evacuees en de uiteindelijke hinderlaag voor de Duitse soldaten.

De route kan tijdens openingstijden worden opgehaald bij De Schierstins. Als deze is gesloten, kun je eentje uit de speciale brievenbus aan het hek pakken. De route start op het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. Je kunt de route van 4 of 6 (naar keuze) ook fietsen.

Al eerder heeft De Schierstins een wandelroute ontwikkeld over enkele van de oudste verbindingen in het dorp, tussen de voormalige nederzettingen Eslawâld en Johanneswâld, die in de late middeleeuwen samengevoegd werden tot Feanwâlden. Van deze route zijn nog een paar exemplaren verkrijgbaar.

De route kost €2,50 en is te betalen aan de balie of door het over te maken. Kijk voor alle informatie op www.schierstins.nl.

Beeld: Stichting De Schierstins

Laatste nieuws