Wandelroute ‘1940-1945’ in Feanwâlden

Stichting De Schierstins heeft een nieuwe historische wandelroute uitgezet.

Lees ook

Cultuur historisch centrum De Schierstins heeft een nieuwe wandel-fietsroute uitgezet over de periode van de Duitse Bezetting. Dit interessante traject biedt indrukwekkende informatie over oorlogsslachtoffers, onderduikers, het verzet, evacuees en de uiteindelijke hinderlaag voor de Duitse soldaten.
De route kan tijdens openingstijden worden opgehaald bij De Schierstins. Als deze is gesloten, kun je eentje uit de speciale brievenbus aan het hek pakken. De route start op het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. Je kunt de route van 4 of 6 (naar keuze) ook fietsen.

Al eerder heeft De Schierstins een wandelroute ontwikkeld over enkele van de oudste verbindingen in het dorp, tussen de voormalige nederzettingen Eslawâld en Johanneswâld, die in de late middeleeuwen samengevoegd werden tot Feanwâlden. Van deze route zijn nog een paar exemplaren verkrijgbaar.

De route kost €2,50 en is te betalen aan de balie of door het over te maken. Kijk voor alle informatie op www.schierstins.nl.

Beeld: Stichting De Schierstins

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.