Roadtrip langs Friese boegbeelden

De tweedaagse autotocht brengt je langs bijzondere plekken in Friesland.

Lees ook

Ga mee op roadtrip en ontdek de boegbeelden van Friesland! VVV Waterland van Friesland heeft een nieuwe autotocht ontwikkeld waarmee je binnen twee dagen tijd de highlights van de Friese provincie ontdekt.
De tweedaagse autotocht is onderdeel van de ‘Verhalenroute Stromen’, een reis die je langs bijzondere waterwerken en -wegen in Friesland brengt (bekijk hier mooie beelden!). Ook in de nieuwe autoroute staan deze boegbeelden van het Friese Waterland centraal. Zo maak je tijdens de tocht kennis met twee UNESCO Werelderfgoederen – de Waddenzee en het Woudagemaal in Lemmer –, rijd je langs natuurgebieden en (terpen)dorpen en bezoek je de enige kliffen van Nederland. Onderweg kun je op verschillende plekken even uitstappen, zodat je een wandeling kunt maken of een bezoek aan de bezienswaardigheden kunt brengen.

Tijdens de tocht word je van informatie over het gebied voorzien. Zo geven de verhalen weer hoe het water in Friesland vriend én vijand is van vele inwoners en ondernemers.

Woudagemaal in Lemmer

Informatie
De route is zo’n 180 kilometer lang en start bij het Woudagemaal in Lemmer. Het eindpunt is het Wadden Center bij de Afsluitdijk. De volledige routebeschrijving vind je op de website van Waterland van Friesland.

Bron: Redactie Noorderland | Beeld: VVV Waterland van Friesland

Laatste nieuws

Zie ook