Kunstwerken on tour bij ouderen in Friesland

De speciale Museum Plus Bus startte met de reizende tentoonstelling ‘Topstukken on Tour’.

Lees ook

Door de coronacrisis kunnen bezoekers, zoals kwetsbare ouderen, al maanden niet naar het museum. De Museum Plus Bus startte daarom in oktober met de reizende tentoonstelling ‘Topstukken on Tour’. De komende weken doet het initiatief Friesland aan. Veertien replica’s zijn dan te zien in verzorgingshuizen door de Friese provincie.
Zo kunnen inwoners van verzorgingshuizen in Leeuwarden en Heerenveen de komende weken genieten van kunstwerken. Hieronder valt ook het topstuk Amo te, ama me van Sir Lawrence Alma uit de collectie van het Fries Museum. Vanaf 19 april strijkt de Topstukken on Tour-tentoonstelling ook neer in Gorredijk en Wolvega. Hendrikje Crebolder, voorzitter van de Museum Plus Bus, over deze speciale tour: ‘Deze ouderen zijn vaak door de coronamaatregelen extra eenzaam. Daarom komen we graag naar ze toe om ze met deze kunst een hart onder de riem te steken.’

De Museum Plus Bus on tour
De Museum Plus Bus is al sinds oktober ‘on tour’ met veertien replica’s van topstukken uit diverse Nederlandse musea. De werken reizen langs verschillende verzorgingshuizen, kriskras door Nederland. Deze speciale reproducties zijn van hoge kwaliteit en de ouderen krijgen extra informatie van een expert, die de bijzondere verhalen achter de werken vertelt. Een bezoek van de Museum Plus Bus is voor veel inwoners vaak een welkome afleiding. Bezoekers reageren dan ook enthousiast: ‘Zo fijn dat er kunstwerken bij ons langskomen, want een museum is nu echt te ver’.

Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld over alle deelnemende locaties, op de website van Museum Plus Bus.

Bron: Fries Museum | Beeld: Fries Museum

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook