Autopuzzeltocht door Midden-Groningen

Ontdek Midden-Groningen met deze gloednieuwe autopuzzeltocht van LocalGroningen.nl.

Lees ook

Ontdek Midden-Groningen met deze autopuzzeltocht van LocalGroningen.nl. Na de populariteit van hun routes door Het Hogeland en het Zuidelijk Westerkwartier hebben ze een derde route aan hun repertoire toegevoegd. Natuurlijk zijn er weer mooie prijzen te winnen en is er de mogelijkheid om er een lunchpakket bij te boeken om de lokale ondernemer te steunen.
De route start bij De Amshoff in Kiel-Windeweer, een prachtig dorp met beschermd dorpsgezicht, en eindigt bij Kaap Steendam gelegen aan het Schildmeer. Waar menigeen bij Midden-Groningen misschien alleen denkt aan gaswinning, aardbevingen en windmolenparken, is LocalGroningen de uitdaging aan gegaan om deze regio écht te leren kennen. Midden-Groningen bestaat uit 25 grotere en kleine dorpen met veel historie. Het gebied heeft verschillende waterlopen met oorsprong uit de ijstijd. Je vindt er historische landgoederen, nieuwe ruige natuur, ontelbare authentieke Groningse veen- en oldambtboerderijen, industrieel erfgoed, molens en nog veel meer. Tijdens deze autopuzzelroute ga je dan ook dé schatkamer van het noorden ontdekken!

De puzzeltocht is ca. 67 kilometer lang en is volledig coronaproof opgezet voor een gezin of kleine groep van twee tot vijf personen. Genieten, nieuwe plekken ontdekken, puzzelen en prijzen winnen: een uniek en veilig uitje tijdens de nu geldende coronamaatregelen. Zodra de terrassen weer open mogen zal de route daar op inspelen.

De autopuzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met daarin een luxe routeboek, puzzelvragen voor onderweg, regionale en historische wetenswaardigheden, meerdere puzzels en rebussen en een antwoordenblad. Als extra zijn nog twee leuke fotobingokaarten toegevoegd die alle deelnemers op scherp zetten en ervoor zorgen dat er onderweg niets wordt gemist. De antwoorden die worden verzameld kunnen na afloop worden ingeleverd. Onder de goede inzendingen worden met regelmaat mooie prijzen verloot.

Kijk voor meer informatie over het reserveren en plannen van deze puzzeltochten op www.localgroningen.nl/autopuzzeltochtengroningen.

Beeld: Wilco v/d Laan

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.