Nieuwe Smulroutes door Drenthe

Met de nieuwe Smulroutes trek je door de omgeving van Drenthe en geniet je onderweg van verschillende lekkernijen.

Lees ook

Op een verantwoorde manier Drenthe ontdekken en tegelijkertijd genieten van diverse lekkernijen? Dat kan nu met de nieuwe Smulroutes.
We leven in een tijd waarin we veel thuis moeten blijven. Toch is het ook belangrijk om actief te blijven. Trek daarom de wandelschoenen aan of haal de fiets uit de schuur en ontdek op een veilige manier de Drentse provincie. Met de nieuwe Smulroutes trek je door de bosrijke omgeving van Drenthe en geniet je van verschillende zoete en hartige lekkernijen die je onderweg – bijvoorbeeld op een bankje – kunt opeten.

De Smulroutes beginnen bij Abdij de Westerburcht in Westerbork. Daar ontvang je bij iedere Smulroute een goed gevulde “scharrelbox”, een rugtasje met zo’n tien kleine gerechtjes voor onderweg, en een warme drank to go. Met proviand op zak volgen wandelaars een route van ongeveer 10 kilometer door de omgeving van Westerbork en Orvelte. Fietsers maken een tocht van 40 kilometer die hen door de Drentse bossen leidt. Bij slecht weer kun je ook met de auto een Smulroute (ongeveer 60 kilometer lang) volgen.

Informatie
Alle Smulroutes duren ongeveer 2 tot 4 uur. Je mag onderweg zelf de tussenstops bepalen, zodat je op een rustige manier van de Drentse provincie en smakelijke gerechtjes geniet. De Smulroutes starten dagelijks tussen 10.00 uur en 14.00 uur en kosten €19 per persoon. Reserveer vooraf jouw route via de website.

Bron: redactie Noorderland | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.