Red velvet cake van bakker Haafs uit Haren

Meester Boulanger Wilfred Haafs uit Haren gaf ons het recept van zijn Red Velvet.

De oven staat aan en straalt een behaaglijke warmte uit. Het huis vult zich met zoete geuren. In de oven de basis voor een bijzondere traktatie. Meester Boulanger Wilfred Haafs uit Haren gaf ons het recept van zijn Red Velvet. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 240 gr karnemelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 gr rode kleurstof (poeder)
  • 20 gr cacaopoeder
  • 300 gr bloem
  • 1 tl baking soda (geen bakpoeder!)
  • 1 el appelciderazijn
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 240 gr roomkaas (MonChou)
  • 600 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • verse frambozen

Werkwijze


Bereiding cake:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de twee bakvormen in met boter. Meng met een mixer de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot ze helemaal opgenomen zijn.
Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de rode kleurstof.
Zeef de bloem samen met het cacaopoeder.
Voeg geleidelijk de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens de rest van de karnemelk en dan de overgebleven cacaobloem.
Voeg het baking soda en de azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over twee bakvormen (met een doorsnede van 20 cm) en bak de cake 30-35 minuten in de oven.

Roomkaasglazuur:
Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de MonChou in een mixkom, goed mengen en voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe.
Meng als laatste het vanille-extract erdoor en klop nog 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is.

Tot slot:
Laat de beide cakes afkoelen en snijd deze daarna in verschillende lagen. De eventuele “bolling”, ontstaan tijdens het bakken, niet gebruiken. Smeer een mooie laag tussen de plakken, bouw de cake op en bekleed deze daarna met de rest van het glazuur. Garneer met de frambozen. “Besneeuw” de taart tot slot door er met de zeef poedersuiker over te strooien.

Bron: Cora Westerink, Haafs | Beeld: iStock

Laatste nieuws