4x herfstrecepten van Friese foodblogger Tessa Couperus

Noorderland dook met Friese foodblogger Tessa Couperus van paTESSerie.com de keuken in.

In het herfstseizoen kunnen we wel een smakelijke oppepper gebruiken. Daarom dook Noorderland met Friese foodblogger Tessa Couperus van paTESSerie.com de keuken in en bakten we samen de échte klassiekers, die genoeg comfort bieden tijdens de donkere dagen.

Witte koffie panna cotta
‘Wanneer jij je gasten echt wilt verrassen, dan moet je deze witte koffie panna cotta maken. De meeste variaties van koffie panna cotta zijn allemaal bruinkleurig. Logisch natuurlijk! Maar hoe leuk is het om een variant te maken die gewoon roomwit is en tóch een echte koffiesmaak heeft?’

Benodigdheden:

  • 550 ml room
  • 55 gr suiker
  • 40 gr koffiebonen
  • 3 blaadjes gelatine
  • steelpan

Bereidingswijze:

  • Week de gelatine minstens 30 minuten of liever nog langer.
  • Doe de room met de suiker en de koffiebonen in een steelpan en breng tot een kookpunt.
  • Haal dit van de warmtebron, dek af en laat ongeveer 30 minuten trekken.
  • Proef even: wanneer je het sterker van smaak wilt, laat je het nog even staan.
  • Haal de koffiebonen uit de room. Verwarm de room om de gelatine erin op te lossen.
  • Verdeel over vier mooie glaasjes waarin je het kunt serveren. Garneer met een paar koffiebonen
Tessa Couperus | Portretfoto: Hannah Rosalie Photography

Wil je meer bakken? De drie andere recepten van foodblogger Tessa Couperus verschenen in Noorderland 2020-7. Dit nummer is nu te koop in de winkel en in onze webshop.

Bron: Tessa Couperus, Redactie Noorderland | Beeld: Tessa Couperus

Laatste nieuws