Eerste Puzzelbank van Nederland in Groningen

Bij de Puzzelbank kunnen mensen hun gebruikte puzzels kunnen omruilen voor een ander exemplaar. 

Lees ook

Puzzelen is sinds de coronacrisis weer razend populair geworden, merken zowel spellenwinkels als leveranciers. Puzzelfabrikanten kunnen sinds de start van de coronacrisis de productie van puzzels haast niet bijbenen. Daarom bedacht Kinderwinkel Musjes aan de Zwanestraat in Groningen de eerste Puzzelbank van Nederland, een plek waar puzzelaars hun gebruikte puzzels kunnen omruilen voor een ander exemplaar.
Musetta Blaauw, eigenaresse van Kinderwinkel Musjes, merkte tijdens de coronacrisis de grote vraag naar puzzels en bedacht daarom de Puzzelbank: “Wij bieden mensen de kans om de puzzels die zij al eerder gemaakt hebben te komen inwisselen voor een ‘nieuwe’ die door iemand anders is ingebracht.”

Wanneer mensen met een puzzel naar de winkel komen, krijgen ze meteen een nieuw wisselexemplaar mee vanuit de Puzzelbank. Zij krijgen daar ook een reisdagboekje bij. Zo kunnen ze zien welke reis de puzzel aflegt. Met de Puzzelbank hoopt Blaauw dat mensen de winter door kunnen puzzelen en dat het mensen stimuleert om naar lokale spellenwinkels te blijven komen.

Kinderwinkel Musjes is gevestigd aan de Zwanestraat in Groningen. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Groningen te komen om een puzzel te ruilen, mogen hun puzzel(s) ook opsturen via de webshop. Musjes stuurt dan hetzelfde aantal puzzels retour.

Bron: Kinderwinkel Musjes, Redactie Noorderland | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook