Opening Park Meerstad

Vanaf 18 september is de expositie 'Kunst is mijn natuur' in het 10 hectare grote Park Meerstad geopend.

Lees ook

Vanaf 18 september is de expositie 'Kunst is mijn natuur' in het 10 hectare grote Park Meerstad geopend. 85 kunstenaars exposeren int totaal zo'n 130 kunstwerken in dit unieke landkunstproject.
Het ontwerp van het landkunstpark komt uit handen van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. Ook bewoners hadden een stem in het geheel. CBK Groningen heeft in opdracht van Bureau Meerstad en Gemeente Groningen het project begeleid. Directeur van het CBK, Paula Lambeck: “Park Meerstad is een uniek land art-kunstwerk, het grootste van Nederland. Door de intensieve samenwerking tussen kunstenaar en ontwerpers is een park ontstaan waarbij kunst verweven is in de natuur. Juist deze integrale aanpak zorgt voor een andere, frisse blik op onze omgeving.”

Het resultaat is een groen en glooiend kunstwerk met een groot speelveld, bloemrijke groene heuvels, talrijke grassoorten en bomen en een natuurlijke speelplaats met kabelbaan. Het bijbehorende strand krijgt vanaf 2021 haar eigen horecapunt. In het park kan iedereen wandelen, fietsen, ontspannen en ontmoeten. Wethouder Roeland van der Schaaf is erg trots op het park: “Qua vormgeving en ontwerp kan dit park op termijn misschien wel het mooiste park van Groningen worden.”

Datum: vrijdag 18 september tot zondag 27 september 2020.
Locatie: De Vossenburglaan, Meerstad. Volg de P – aanwijzingen, fiets- of wandelroutes.
Website: www.parkmeerstad.nl

Beeld: Park Meerstad

Laatste nieuws

Zie ook