Vleermuizen spotten bij het Boomkroonpad

Leer meer over vleermuizen tijdens de speciale Vleermuizenavond van Staatsbosbeheer.

Lees ook

Vleermuizen hebben iets mystieks over zich heen, alsof ze voornamelijk voorkomen in legendes en sagen over oude kastelen. Toch zijn de dieren ook volop in ons Noorderland te vinden. Wil je eens eentje in het echt zien? Meld je dan aan voor de Vleermuizenavond van Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Boomkroonpad op 12 augustus.
Vleermuizen zijn enorm bijzondere dieren. Ze eten iedere nacht honderden insecten, waardoor ze erg nuttig zijn voor onze natuur. mdat ze 's nachts niet genoeg zien om die kleine beestjes te vangen, gebruiken ze hiervoor een echolocatie-systeem. Ze zenden zelf geluiden uit, waarvan ze de echo's opvangen. Hieruit kunnen ze dan voldoende informatie afleiden om hun weg in het donker te vinden en insecten te vangen. Die geluiden zijn voor ons niet hoorbaar, maar met een “batdetector” kunnen we ze toch horen. Ben je nieuwsgierig en wil je meer leren over deze dieren? Meld je dan aan voor de Vleermuizenavond van Staatsbosbeheer.

De Vleermuizenavond start om 21.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt tot 22.30 uur. De kosten zijn € 8,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Tip: trek goede, waterdichte wandelschoenen aan en bedekkende kleding i.v.m. de muggen/teken.

Vooraf aanmelden is verplicht: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/speuren-naar-vleermuizen-bij-het-boomkroonpad

Beeld: René Janssen

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook