Zwoele zomeravondwandeling bij Boomkroonpad

Laat je verrassen door de prachtige Drentse natuur in avondsferen.

Lees ook

De dag loopt ten einde, de avond valt over de bossen van het Boomkroonpad: een mooi moment om eropuit te gaan! Tijdens de zwoele zomeravondwandelingen, georganiseerd door Staatsbosbeheer, beleef je de overgang van dag naar nacht op de Drentse Hondsrug.
Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee voor een stevige wandeling van zo’n 5 à 6 km lang en laat je onderweg de mooiste plekjes in Drenthe zien. Je komt onder andere uitgestrekte bossen, verstilde vennetjes, kleinschalige heidevelden en grote mierenhopen tegen. Ook bestaat de kans dat je tijdens deze avondtocht nachtdieren hoort of ziet. Je treft misschien vleermuizen en reeën of je hoort de bosuil roepen. 

Informatie 
De zwoele zomeravondwandelingen vinden plaats op 22 en 29 juli en 5, 19 en 26 augustus. De wandeling start om 20.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur. In verband met muggen en teken is het handig om bedekkende kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. Meld je vooraf aan via de website van Staatsbosbeheer. Volwassenen betalen €8 voor deze tocht en kinderen t/m 12 jaar €5. 

Bron: Staatsbosbeheer, redactie Noorderland | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook