Fietstocht Drents-Friese Wold

Op zaterdag 1 augustus 2020 kun je deelnemen aan een fietstocht door het Drents-Friese Wold.

Lees ook

Mens en natuur vormen al eeuwenlang samen het landschap van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ontdek de bossen, de heiden, de veentjes en de zandverstuivingen op de fiets met de gids van Staatsbosbeheer.
Op 1 augustus 2020 neemt een gids je op de fiets mee op pad in het Drents-Friese Wold. De dagtocht duurt ongeveer van 10.00 tot 16.30 uur, waarbij je onder andere langs een middeleeuws esdorp komt, essen en hooilanden, een schaapskudde en een 19de-eeuwse kolonie. Je hoort hoe rond 1900 zand en heide werden bebost en we nu weer bomen kappen voor de biodiversiteit. In Oude Willem zie je hoe landbouwgrond terug wordt gegeven aan de natuur en de beken weer gaan meanderen zoals vroeger.  Veentjes met veel bijzondere planten en dieren worden ingebed in een afwisselend open en gesloten landschap op weg naar een nieuwe wildernis met veel variatie in planten- en dierensoorten.  

De tocht begint in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha met een korte presentatie met koffie en koek. Neem je eigen lunch mee, want onderweg wordt gestopt om deze te nuttigen. Aan het eind van de middag krijg je nog een kopje koffie aangeboden.

Datum: zaterdag 1 augustus
Tijden: 10.00-16.30 uur
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: € 17.50
Aanmelden online noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl
Eigen fiets mee.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook