Overnachten tussen de kunst

Overal in Arte Suite word je omgeven door kunst.

Lees ook

Het oude postkantoor van Workum is afgelopen jaren flink verbouwd en doet nu dienst als galerie én B&B. De naam van deze B&B zegt eigenlijk al wat je kunt verwachten. Van de ontbijttafel tot de badkamer en van de slaapkamer tot de hal; overal in Arte Suite word je omgeven door kunst.




Van postkantoor tot galerie

Arte Suite in Workum is de perfecte plek voor iedere kunstliefhebber. Of je nu van oude meesters of hedendaagse kunstenaars houdt, in deze B&B vind je beiden. In 2014 verruilde eigenaar Marianne Post het drukke Amsterdam voor het Friese Workum. Daar zag ze het voormalige postkantoor dat al jaren leegstond. ‘De ruimte was donker, want er zat alleen een raam en een voordeur in. Het was een grote ruimte met een meterkast in het midden, niemand dacht dat je hier kon wonen,’ lacht ze. Toch zag Marianne er heil in en begon met de renovatie.

Op de benedenverdieping van het postkantoor woont Marianne en vind je ook haar galerie. Hier stelt ze haar eigen werk tentoon, daarnaast exposeren op dit moment de Nederlandse kunstenaars Tjitske Andriesse en Nicoline van Goudoever in Arte Suite. De foto’s van de Franse Mathilde Oscar hebben ook een plekje in de galerie. Steeds meer voorbijgangers werden nieuwsgierig naar de verbouwing van het oude postkantoor en vroegen hoe het was om in een galerie te wonen. Daarop besloot Marianne haar bovenverdieping om te toveren tot B&B: ‘Ik wil dat anderen genieten van mijn kunst, en op welke manier kan dat beter dan door mensen in je huis te laten wonen?’ 





Nieuw concept

Niet alleen in de gastenkamer van Arte Suite is kunst aanwezig, ook tijdens het ontbijt in de galerie word je omgeven door foto’s en schilderijen. Marianne legt uit waarom dit een bijzondere ervaring is: ‘Het is echt een kunst-slaapconcept en dat zie je niet vaak. In welke B&B kun je nu als gast in een galerie ontbijten?’ Zelfs in de badkamer van Marianne, waar gasten ook een kijkje kunnen nemen, vind je een kunstwerk. 

In Arte Suite is het een en al genieten. Natuurlijk van de kunst, maar je geniet ook van het luxe ontbijt en je ontspant op de kamer met een heerlijk ligbad. Daarnaast is in de omgeving genoeg te beleven. Meer kunst bekijken? Het Jopie Huisman Museum is om de hoek. En met het IJsselmeer aan de ene kant en de Friese Meren aan de andere kant is deze B&B helemaal geschikt voor natuurliefhebbers. Ook tijdens verschillende Elfstedentours, die plaatsvinden in mei, is Arte Suite een goede plek om te overnachten.

INFO

Noard 139
Workum
0515 – 85 88 34
artesuite.com





Bron: Ella Grit | Beeld: Marianne Post

Laatste nieuws

Zie ook