Safari door het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kom op zaterdag 29 februari naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en ga samen met de boswachter op pad.

Lees ook

Het Drents-Friese Wold is een schitterend natuurgebied waar de ruige natuur nog echt z'n eigen gang kan gaan. Ontdek dit unieke stukje Noorderland samen met een boswachter van Staatsbosbeheer op zaterdag 29 februari.
Op zaterdag 29 februari neemt een boswachter van Staatsbosbeheer je mee op pad in het Drents-Friese Wold. Hij kent alle mooie plekjes en weet hier dan ook alles over te vertellen. De boswachter vertelt graag over het werk van Staatsbosbeheer en hoe het natuurgebied wordt verbeterd. De natuur is hier ruig en groots en mag zoveel mogelijk zijn eigen gang gaan. Staatsbosbeheer werkt aan een natuurlijk bos vol variatie, dat aantrekkelijk is voor dieren, planten en mensen.

Na afloop van de wandeling staat een kopje koffie of thee klaar en kunnen er vragen worden gesteld. Ook kun je een virtueel kijkje nemen in het bos met een VR-bril. Bekijk bijvoorbeeld een dassenburcht, de Kale Duinen of vlieg mee met een zwarte specht.

Kosten: €7,50 p.p.
Tijd: 13.30-15.30 uur.
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wolderwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.
Meer info en aanmelden: staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Bron: Redactie Noorderland | Beeld: Susanne Satijn

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook