Van leftovers tot de lekkerste tapas

Leef je uit met leftovers voor een verfijnd én verantwoord tapasfeest. Tover kliekjes om tot culinaire hoogstandjes waar zelfs je gasten een kleur van krijgen. Oh, en vergeet de knallende kurken niet! 

Lees ook

Productie: Inge Dijkinga

Niks mis met een schaaltje kaas en worst natuurlijk, maar op die speciale laatste avond van het jaar pakken we graag extra uit bij de borrel. Leef je uit met leftovers voor een verfijnd én verantwoord tapasfeest. Tover kliekjes om tot culinaire hoogstandjes waar zelfs je gasten een kleur van krijgen. Oh, en vergeet de knallende kurken niet! 

Geniet alvast mee van dit heerlijke voorproefje. De volledige recepten lees je in de Noorderland van deze maand; bestel 'm hier
PS Scroll naar beneden voor de overheerlijke culinaire cursus van Inge Dijkinga!

Schitterende broodsterren

brood sterren kerst

Pannenkoek voor hoog bezoek

pannenkoek kerst

Oude-koekjes-smikkel-toet

oude koekjes

Burger(lijke) bieten burgertjes

bieten burger

Is koken met wat het seizoen brengt écht iets voor jou? Maak dan gebruik van deze lezersactie!

Workshop: Intuïtief koken met de seizoenen 

Door te koken met wat de seizoenen en de voorraadkast je bieden, wordt kokkerellen een stuk spannender en meer ecologisch. In deze workshop ga je aan de slag met lokale en biologische seizoensgroenten. Docent Inge Dijkinga streeft ernaar om voedselverspilling terug te dringen en probeert daarom alles te gebruiken van de plant. Een leuke en spannende belevenis; wat heeft de natuur in combinatie met het aanbod van je keuken- kastje en koelkast ons te bieden?

Intuïtief koken is een heel creatief proces, je leert ook een aantal handige kneepjes te gebruiken bij deze werkwijze. Koken met wat voorhanden is in plaats van ingrediënten inslaan om een bepaald recept te koken, dat is het idee. Daardoor leer je ook koken met restjes van de vorige dag en hoef je nooit meer eten weg te gooien. Goed voor je portemonnee, het milieu én bijzonder inspirerend. De workshop is volledig biologisch en vegetarisch. 

Leuk als familieuitje, personeelsfeestje, vriend(innen)groepje. Je kunt elkaar na de workshop motiveren om aan de slag te blijven met deze "andere" manier van koken.

  • Prijs: €55 per persoon (max. 10 personen) inclusief kof e/ thee + iets lekkers, water, lunch
  • Tijdstip: 09.30 uur – 12.30 uur
  • Workshopleider: Inge Dijkinga
  • Aanmelden: alleen als groep via [email protected] of via tel. 06 – 460 986 87
  • Meer info: Dwingelderheem, Boterveen 13, Dingeloo, dwingelderheem.nl 

 

Laatste nieuws

Zie ook

Kerstbrood

Smullen van Noorderland-kerstbrood

Als cadeau voor de feestdagen verklapt bakkerij Schepers in Sleen het traditionele familierecept van hun befaamde kerststol!
kniepertjes

Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Een heerlijk voorgerecht of snack met de feestdagen!
Pepernoten

Het recept voor pepernoten

Maak zelf deze typische lekkernij!
lekker

6x uit eten in het noorden

Wil je weten waar je in 2022 moet zijn voor een fantastisch diner? Lees dan verder.