Van leftovers tot de lekkerste tapas

Leef je uit met leftovers voor een verfijnd én verantwoord tapasfeest. Tover kliekjes om tot culinaire hoogstandjes waar zelfs je gasten een kleur van krijgen. Oh, en vergeet de knallende kurken niet! 

Lees ook

Productie: Inge Dijkinga

Niks mis met een schaaltje kaas en worst natuurlijk, maar op die speciale laatste avond van het jaar pakken we graag extra uit bij de borrel. Leef je uit met leftovers voor een verfijnd én verantwoord tapasfeest. Tover kliekjes om tot culinaire hoogstandjes waar zelfs je gasten een kleur van krijgen. Oh, en vergeet de knallende kurken niet! 

Geniet alvast mee van dit heerlijke voorproefje. De volledige recepten lees je in de Noorderland van deze maand; bestel 'm hier
PS Scroll naar beneden voor de overheerlijke culinaire cursus van Inge Dijkinga!

Schitterende broodsterren

brood sterren kerst

Pannenkoek voor hoog bezoek

pannenkoek kerst

Oude-koekjes-smikkel-toet

oude koekjes

Burger(lijke) bieten burgertjes

bieten burger

Is koken met wat het seizoen brengt écht iets voor jou? Maak dan gebruik van deze lezersactie!

Workshop: Intuïtief koken met de seizoenen 

Door te koken met wat de seizoenen en de voorraadkast je bieden, wordt kokkerellen een stuk spannender en meer ecologisch. In deze workshop ga je aan de slag met lokale en biologische seizoensgroenten. Docent Inge Dijkinga streeft ernaar om voedselverspilling terug te dringen en probeert daarom alles te gebruiken van de plant. Een leuke en spannende belevenis; wat heeft de natuur in combinatie met het aanbod van je keuken- kastje en koelkast ons te bieden?

Intuïtief koken is een heel creatief proces, je leert ook een aantal handige kneepjes te gebruiken bij deze werkwijze. Koken met wat voorhanden is in plaats van ingrediënten inslaan om een bepaald recept te koken, dat is het idee. Daardoor leer je ook koken met restjes van de vorige dag en hoef je nooit meer eten weg te gooien. Goed voor je portemonnee, het milieu én bijzonder inspirerend. De workshop is volledig biologisch en vegetarisch. 

Leuk als familieuitje, personeelsfeestje, vriend(innen)groepje. Je kunt elkaar na de workshop motiveren om aan de slag te blijven met deze "andere" manier van koken.

  • Prijs: €55 per persoon (max. 10 personen) inclusief kof e/ thee + iets lekkers, water, lunch
  • Tijdstip: 09.30 uur – 12.30 uur
  • Workshopleider: Inge Dijkinga
  • Aanmelden: alleen als groep via [email protected] of via tel. 06 – 460 986 87
  • Meer info: Dwingelderheem, Boterveen 13, Dingeloo, dwingelderheem.nl 

 

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook