17/12: Nieuwe natuur rond Elperstroom

Deze Nationaal Park Drentsche Aa wandeling staat in het teken van natuurontwikkeling in het Elperstroom landschap.

Tekst: | Beeld: © Jos Vink

Deze Nationaal Park Drentsche Aa wandeling staat in het teken van natuurontwikkeling in het Elperstroom landschap. In 2009 is de Elperstroom aangewezen als Natura 2000 gebied, natuur die op Europees niveau bijzondere bescherming geniet.

In de graslanden langs de beek leven bijzondere planten, vogels en vlinders. De waterhuishouding is de afgelopen jaren door ingrepen veranderd en voor de natuur verbeterd. De diepe ontwatering is daarmee een halt toegeroepen en de grondwaterstand is verhoogd. Daarnaast heeft de bovenloop van de beek haar kronkelende loop weer teruggekregen. Een boeiend gebied waar oude en nieuwe natuur elkaar in het landschap ontmoeten. 

Datum: Zondag 17 december 2017
Starttijd: 13:30 – 16:00 uur
Startplaats: Parkeerplaats Zwattepad aan de N374 Schoonloo – Elp
Duur/afstand: 2,5 uur

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Kijk ook op www.drentscheaa.nl.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.