17/12: Keltisch kerstconcert Merain trio

Op zondag 17 december brengt het Merain trio hun betoverende kerstconcert, getiteld A Celtic Christmas, ten gehore in het Drents Museum in Assen.

Tekst: Drents Museum | Foto's: Mike Fir

Op zondag 17 december brengt het Merain trio hun betoverende kerstconcert, getiteld A Celtic Christmas, ten gehore in het Drents Museum in Assen. Op het programma staan de mooiste kerstliederen uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk.

In december trekt Merain door Nederland, Duitsland en Luxemburg met hun betoverende kerstconcert. A Celtic Christmas roept zowel de kerstwarmte op als de mystieke sfeer die zo typerend is voor het Keltisch gebied. In dit kerstconcert speelt het trio ingetogen liederen zoals All through the night en Silent Night. Ook bekende Carols, zoals Ding dong! en Away in a manger zijn door Merain op verrassende wijze bewerkt.

Merain trio

Merain trio
Het Merain trio bestaat uit ervaren musiciennes: Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. Het trio speelt door het hele land Keltische muziek. Eerder was Merain live te gast bij NTR Podium, AVRO's Spiegelzaal en AVROTROS Opium.

Het concert begint om 14.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Een toegangskaart tot het concert kost € 20 (inclusief museumentree en twee consumpties) en kan besteld worden via www.meraintrio.com. Voor Vrienden van het Drents Museum geldt een gereduceerd tarief. Dit kerstconcert wordt in 2017 voor het laatst gespeeld.

Laatste nieuws