7/1: Winterwandeling op landgoed Heidehof

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op 7 januari een winterwandeling op landgoed Heidehof. Ervaar de rijke historie van het gebied, waar zich in de loop van duizenden jaren veel heeft afgespeeld.

Lees ook

Tekst: Nationaal Park Drentsche Aa | Foto: André Brasse

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op 7 januari een winterwandeling op landgoed Heidehof. Ervaar de rijke historie van het gebied, waar zich in de loop van duizenden jaren veel heeft afgespeeld. De naam Hillig Meer ontleent zich aan een van de pingoruïnes die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.

Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd.

We kijken onderweg naar de ontluikende natuur en vinden vast al wat vroegbloeiers. Na afloop staat er een kopje thee voor de deelnemers klaar en is er informatie te verkrijgen over natuurbegraven op Hillig Meer.

Informatie
Datum: Zondag 7 januari 2018
Starttijd: 10:00 uur
Startplaats: Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.
Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.
drentscheaa.nl/

 

Laatste nieuws

Zie ook