29/12: Reeënsafari bij Buitencentrum Boomkroonpad

Op vrijdag 29 december kun je met de gids van Staatsbosbeheer op reeënsafari. Deze bijzondere safari start vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

Lees ook

Tekst: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad | Beeld: Hans Wolters

Op vrijdag 29 december kun je met de gids van Staatsbosbeheer op reeënsafari. Onderweg zie je sporen van reeën in het bos en hopelijk zien we ook reeën die leven in het bos. Deze bijzondere safari start vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

Het ree komt bijna overal in Nederland voor, maar toch kost het soms moeite om hem te zien. In meerdere opzichten is het ree een bijzonder dier. Het is de oudste hertensoort van Europa. Het ree is van oorsprong een dagdier, maar door de vele verstoringen door de mens is nu vooral vlak na zonsopkomst of in de avondschemer actief. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven zijn ze ook overdag goed te zien. Doordat het voedselaanbod in de winter minder is, besteden de dieren in deze periode meer tijd aan het zoeken van voedsel, hierdoor zijn ze vaak goed zichtbaar. In de winter leven reeën vaak in wat grotere groepen, zogenaamde sprongen. Tijdens deze wandelsafari gaan we tegen de schemer op pad om reeën te spotten. Ook als we geen reeën zien, kunnen we vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen. 

Informatie en opgave
De reeënsafari vindt plaats op vrijdag 29 december van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur. 
De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. 
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. 
Tip: Trek warme, donkere kleding en waterdichte schoenen aan en neem een verrekijker mee!
Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of [email protected]

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad  

 

Laatste nieuws

Zie ook