26/1: Bijzondere verhalen over kruiden in De Kruidhof

Aan de vooravond van de opening van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 openen veel musea in Fryslân in samenwerking met Tryater 2018 verhalen. Hortus van Fryslân De Kruidhof staat op 26 januari in het teken van bijzondere verhalen over kruiden.

Lees ook

Tekst: De Kruidhof | Openingsbeeld: Trynke Havinga | Foto: Jan Piet de Wal

Aan de vooravond van de opening van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 openen bijna alle musea in Fryslân in samenwerking met Tryater 2018 verhalen (2018verhalen.nl). Hortus van Fryslân De Kruidhof staat op 26 januari helemaal in het teken van bijzondere verhalen over natuurlijk…kruiden!

Van 19.00-22.00 organiseren we een gegidste wandeling langs verhalenvertellers die verspreid door de tuinen en in gepaste kledij hun verhalen roepen, fluisteren of zelfs zingen. Daarnaast is er een route die je op eigen gelegenheid kunt lopen en waar er voldoende gelegenheid is onderweg op te warmen bij een vuurtje. De avond is geschikt voor het hele gezin. De tuinen worden sprookjesachtig aangelicht. Daarnaast kun je kijken naar een kleine expositie met doktersinstrumenten die de wonderdokters en duivelbanners uit de Wouden en een eeuwenoud apothekersherbarium. Kinderen kunnen marshmallows roosteren bij een vuurtje in de Prehistorische Hof. Het IJstijdenmuseum is ook open. Toegang is deze avond geheel gratis.

verhalen friesland

Wil je vooraf een hapje komen eten in ons nieuwe Tuincafé? Om 18.00 uur kun je voor € 12,50 p.p. aanschuiven voor een winterse stoof met grootmoeders aardappelgratin. Reserveren noodzakelijk via [email protected]é.nl

Op vrijdag 16 februari geeft Mieke Willebrands een lezing over hoe je je lichaam na de winter vit en vitaal maakt met kruiden. Je leert direct aan de hand van uitgebreide informatie en recepten hoe je gezond en fit het voorjaar in kunt gaan.
De middag is van 13.30 tot 16.00 uur in De Kruidhof in Buitenpost.
De kosten hiervan zijn € 20,00 inclusief een proeverij van thee en andere gezonde reinigende lekkernijen.

Vanaf vrijdag 30 maart zijn de botanische tuinen weer geopend t/m 27 oktober 2018.
Vanaf 30 maart zijn ons nieuwe bezoekerscentrum, Tuincafé en Museumwinkel ook geopend. Voor meer informatie over activiteiten tijdens het seizoen verwijs ik u graag naar onze website dekruidhof.nl

Laatste nieuws

Zie ook