7/3: Wandeling Oranjewoud Belvedère

De Mooiste Routes organiseert de wandelpool Oranjewoud Belvedère, langs de uitkijktoren, het museum en de Overtuin van landhuis Oranjewoud.

Lees ook

Tekst: Mooiste Route | Beeld: Luuk Jacobs 

De Mooiste Routes organiseert de wandelpool Oranjewoud Belvedère. Staatsbosbeheer betitelt de bossen bij Oranjewoud niet ten onrechte als "koninklijk".

Landgoed Oranjewoud werd in 1676 gesticht door Albertine Agnes van Oranje. Zij was getrouwd met de Friese stadhouder Willem Frederik (een van de voorvaderen van ons huidige koningshuis). In hun kielzog trokken tal van andere rijke Friezen naar het gebied. Ook zij bouwden hier landhuizen en legden parken en tuinen aan. Op de plek waar eens de rentmeesterswoning van Oranjewoud stond, is nu Landgoed Oranjestein. Tijdens deze wandeling van 13 km kunt u van al dat moois genieten.

Onderweg passeert u de uitkijktoren Belvedère en het museum Belvédère. De route gaat voor een groot deel over bospaden, graspaden, verharde fietspaden en weggetjes. Sommige paden kunnen na veel regen lastig te belopen zijn. Zorg dus voor goed, waterdicht schoeisel. Aan het eind van de wandeling brengt u een bezoekje aan de Overtuin van landhuis Oranjewoud, een schitterende tuin met een paar monumentale bomen. Honden zijn in het park niet toegestaan.

Info: mooisteroutes.nl

Laatste nieuws

Zie ook