18/2: Struintocht Mandelanden

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 18 februari om 14.00 uur een struintocht door de Mandelanden (aan de zuidwestkant van Borger). De tocht start tegenover de brug over het kanaal Buinen-Schoonoord.

Lees ook

Tekst: Stichting Het Drentse Landschap en Duurzaamheidscentrum Assen | Foto: Geert de Vries

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 18 februari om 14.00 uur een struintocht door de Mandelanden (aan de zuidwestkant van Borger). De tocht start tegenover de brug over het kanaal Buinen-Schoonoord, waar de Borgerderstraat overgaat in de Westdorperstraat.

Het natuurgebied Mandelanden is 5 jaar geleden opnieuw ingericht en heeft daarbij haar oorspronkelijke natte karakter teruggekregen. Het Voorste Diep meandert weer, en de bestaande houtwallenstructuur is versterkt. U kunt nu zien hoe de natuur in het beekdal zich ontwikkelt en u staat verbaasd wat hier allemaal in zo korte tijd al groeit en bloeit. Deskundige gidsen laten u alle bijzonderheden zien. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Startlocatie: Mandelanden bij Borger (tegenover de brug over het kanaal Buinen-Schoonoord, waar de Borgerderstraat overgaat in de Westdorperstraat).
TIP: Draag laarzen en neem een verrekijker mee.
drentslandschap.nl

Laatste nieuws

Zie ook