15/2: Lezing Fransje Killaars over stof bij VRIJDAG

Ze werkte enige jaren als assistent voor Sol LeWitt en heeft internationale bekendheid verworden met haar textiele installaties. Op 15 februari vertelt kunstenaar Fransje Killaars over haar werk bij VRIJDAG, huis van de amateurkunst voor Groningen.

Lees ook

Tekst: Bij Vrijdag | Beeld: Fransje Killaars

Ze werkte enige jaren als assistent voor Sol LeWitt en heeft internationale bekendheid verworden met haar textiele installaties. Op donderdag 15 februari vertelt kunstenaar Fransje Killaars over haar werk bij VRIJDAG, huis van de amateurkunst voor Groningen.

Killaars’ lezing is de laatste uit een serie van vier over het gebruik van textiel in de heden-daagse kunst. Organisator Wim Bosch is enthousiast over de komst van de kunstenaar naar Groningen: “We zijn blij dat we Fransje Killaars als hekkensluiter van de lezingenserie hebben weten te strikken. Met belangrijke exposities in grote musea en bekende galeries is ze op het gebied van installaties, samengesteld uit textiel, een ‘naam’ in Nederland.”

Killaars (Maastricht, 1959) studeerde aan Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam en exposeerde o.a. in Galerie de Expeditie en arts centre De Appel (Amsterdam), het Paleis van Justitie (Den Haag) en het Bonnefanten Museum (Maastricht).

Praktische informatie
De lezing vindt op donderdag 15 februari plaats aan de Walstraat 34 in Groningen en start om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. Studenten en cursisten bij VRIJDAG betalen 5 euro. Aanmelden en meer informatie via bijvrijdag.nl/stof.
bijvrijdag.nl

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook