3/3: Op zoek naar De Grote Vijf in het Drents-Friese Wold

In Nationaal Park Drents-Friese Wold ga je op 3 maart met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar reeën.

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Rike_ / iStock

Ga in de voorjaarsvakantie op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor één van de 5 wilde dieren van Nederland! In Nationaal Park Drents-Friese Wold ga je op zoek naar het ree. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin!

Kom speuren naar reeën in het Drents-Friese Wold. Na de korte introductie met een snee krentewegge en wat te drinken stap je met de boswachter van Staatsbosbeheer in een stoere terreinwagen. Onderweg legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en hoe je ziet of er reeën in de buurt zijn. Gaat het je lukken een echt ree te zien? Het avontuur sluit je af met wat boswachterssoep met bruin brood, bij het kampvuur kunnen kinderen nog een broodje bakken. Tot slot ontvangen alle deelnemers een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

De Grote Vijf compleet maken?
Wil je ook de andere vier spotten? Op bijvoorbeeld de Veluwe spot je het wild zwijn, in de Oostvaardersplassen spot je edelherten, in de Biesbosch speur je naar bevers en in Zeeuws Vlaanderen vind je zeehonden.

Tips: Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan.
De boswachter heeft verrekijkers te leen.

Informatie
Datum en tijd: zaterdag 3 maart 16.00 – 20.00 uur
Startpunt: Buitencentrum Drents-Friese Wold
Kosten: € 37,50 volwassenen en € 30,00 kinderen t/m 12 jaar
Boeken: scoordegrotevijf.nl
Meer info: 0516-464020 of [email protected]
staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Laatste nieuws