1/4 – 24/6: ‘Classical Art’ in de Klassieke Academie voor beeldende kunst

De Groninger ‘Klassieke Academie voor beeldende kunst’ laat met de tentoonstelling ‘Classical Art’ zien dat klassiek-figuratieve kunst wereldwijd terug in de publieke aandacht is.

Lees ook

Tekst: Klassieke Academie | Beeld: Virgil Elliot, prijswinnaar van de Art Competence

Klassiek-figuratieve kunst is wereldwijd terug in de publieke aandacht. Als vanouds speelt Nederland hierin een toonaangevende rol, vandaag de dag het noorden van Nederland in het bijzonder. De Groninger ‘Klassieke Academie voor beeldende kunst’ laat dat met de tentoonstelling ‘Classical Art’ zien: in de culturele hoofdstad Leeuwarden aan heel Europa en tezamen met ‘The Representational Art Conference’ ook aan de rest van de wereld.

‘Classical Art’ toont een representatief overzicht van hedendaagse klassiek-figuratieve in Nederland met bekende namen als Henk Helmantel, Matthijs Roling, Jan van der Kooi, Eddy Roos, Pieter Pander, Rein Pol, Douwe Elias, Francien Krieg, Joke Frima en tientallen andere.

Ze is aangevuld met de winnaars van de ‘Art competition’ uitgeschreven door ‘The Representational Art Conference’ die 1-4 mei ook in Leeuwarden wordt gehouden. De eerste prijs ging naar Mischa Tranquilli (USA), de andere winnaars komen uit de USA, Canada, Italie en Nederland.

De tentoonstelling ‘Classical Art’ vindt plaats in de ‘Frisian Gallery’ op de eerste etage in winkelcentrum Zaailand, Leeuwarden (direct achter het Fries museum). Deze ruimte is beschikbaaar gesteld door Achmea, de tentoonstelling wordt gesteund door het Beringer Hazewinkelfonds en het Kammingafonds.

De tentoonstelling duurt van 1 mei-24 juni 2018, openingstijden zijn woensdag t.e.m. zaterdag 13.00-18.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur. Entrée is gratis.

Laatste nieuws

Zie ook