111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben

Maarten Boersema reisde voor "111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben" zijn favoriete provincie door, op zoek naar de verschillende kanten die Fryslân te bieden heeft.

Lees ook

Foto: 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben | natuurgebied Het Oerd

Dat we voor de mooiste uitzichten en plekken niet de grens over hoeven, blijkt wel uit 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben van Maarten Boersema. Hij reisde zijn favoriete provincie door, op zoek naar de verschillende kanten die Fryslân te bieden heeft.

Volgens Boersema is Leeuwarden en daarmee Friesland met recht de Culturele Hoofdstad van Europa 2018, en wij zijn het roerend met hem eens. Deze "111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben" zijn een goed begin als je kennis wilt maken met deze prachtprovincie. Boersema neemt je mee langs de veelzijdige landschappen van Fryslân, maar hij houdt het niet bij alleen natuur. Van de Amelander Bierbrouwerij en het Observeum in Bergum tot de prachtige pelgrimskapel in Dokkum en het gemeentemuseum van Harlingen, er is voor iedereen wat wils. 

In 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben vinden zelfs doorgewinterde Friezen en Frieslandliefhebbers waarschijnlijk nieuwe plekjes om te bezoeken. En soms zijn deze niet alleen mooi, maar vooral erg lekker: Boersema tipt waar je moet zijn voor de lekkerste oranjekoeken (echt Fries!), een tropisch diner of heerlijke fish & chips. Een erg handige reisgids voor in de tas (leuk: sla de gids op een willekeurige pagina open en laat je meevoeren!), maar ook voor op de koffietafel, want naast Boersema's selectie van 111 plekken bevat het boek ook interessante informatie en historie, evenals prachtige fotografie. 

Informatie
11 plekken in Friesland die je gezien moet hebben – Maarten Boersema
€16,95
ISBN 9789068687477 
Uitgeverij Thoth Bussum
thoth.nl/

Olterterp

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.