17/5 – 23/6: Expositie Peter Bastiaanssen bij Ann’s Art

Op de houten hondensculpturen volgt een reeks schilderijen die voortborduurt op het Art is a Dog project. De repeterende motieven zijn heldere symbolen van de hedendaagse burgercultuur, die Bastiaanssen op de hak neemt. 

Lees ook

Tekst en beeld: Ann's Art Galerie en kunstuitleen

Beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen (Breda, 1957) studeerde aan de Academie St. Joost te Breda waar hij in 1987 zijn opleiding voltooide. Vervolgens verbleef hij gedurende een jaar in Barcelona, waarna hij zich vestigde in Rotterdam. Een zwarte van kraaloogjes voorziene hond speelde een centrale rol in Bastiaanssens project Art is a Dog.

In dit project, dat uitgroeide tot een bijna existentiële daad, richtte Bastiaanssen zich vooral tegen dogma’s en communicatie-systemen binnen de Westerse maatschappij en specifiek binnen de kunstwereld. De kunstenaar zette in dit project een vraagteken bij kunst waar je eindeloos over moet nadenken zonder dat er beeldende kwaliteit valt te ontdekken.

Op de houten hondensculpturen volgt een reeks schilderijen die voortborduurt op het Art is a Dog project. In deze knalkleurige schilderijen figureren decoratieve wandversieringen, een kleed, een vaas bloemen, een vis in een kom, een of meerdere kopjes koffie en de zwarte hond. De repeterende motieven zijn heldere symbolen van de hedendaagse burgercultuur, die Bastiaanssen op de hak neemt. 

Peter Bastiaanssen
Schilderijen en houten objecten
17 mei – 23 juni 2018

Laan Corpus den Hoorn 100
9728 JR Groningen
(050) 3122 822

Postbus 321
9700 AH Groningen
annsart.nl

open: di t/m za van 10 – 18 uur (za 17uur)
galeriehouders altijd aanwezig van do t/m za van 12 – 17 uur

Laatste nieuws

Zie ook