26/5: Opening van de expositie Geschilderd Leven

Op zaterdag 26 mei  om 16.00 uur is de opening van de expositie Geschilderd Leven in Kunstencentrum K38 in Roden. De werken van schildergroep NOORD9 zijn vrolijk maar ook serieus; ze beschouwen schilderen als een reflectie op het leven.

Tekst: Kunstencentrum K38 | Foto: Atelierfoto Jan Anne van der Laan – Eigen foto

Op zaterdag 26 mei  om 16.00 uur is de opening van de expositie Geschilderd Leven, door Rob van Duren, student van De Foudgumse school, de vakopleiding voor studenten beeldende kunst; met muziek van Evert van Loon, sopraan saxofoon en Mona Moog, harp.

SCHILDERGROEP NOORD9
Negen schilders uit Noord Nederland zijn in 2013 aan dezelfde opleiding begonnen. Ze hadden een sterke klik zodat al snel het idee voor een collectief ontstond. Hun werk is vaak vrolijk of speels maar ook altijd heel serieus want allen beschouwen het schilderen als een reflectie op het leven, op wat je ervaart en in ieder geval op wat je ziet. Dat is wat hen bindt. Voor de rest heeft een ieder zijn eigen werkwijze en invalshoek waarmee dit Geschilderd Leven een heel gevarieërde en afwisselende expositie is geworden.

De volgende schilders maken deel uit van NOORD9: Aukje de Haan, Bert Dekker, Hinke Veenstra, Jan Anne van der Laan, Joke M. Wieringa, Sjoerd Jousma en Wya Geerligs.

De expositie is te bezichtigen in K38 van 25 mei t/m/ 17 juni 2018.

Info:
Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden
Woensdag t/m zondag 13-17 uur.
Entree €2,- tot 18 jaar gratis.
kunstencentrumk38.nl

Laatste nieuws